Hosting
Hostinger Web Hosting
Hosting Hostinger in het kort
- Wereldwijde prestatieklasse (Sucuri) A +
- Uptime-garantie ✔
- Live Chat-ondersteuning ✔
- Gratis SSL ✔
- Beheerde WordPress-functies ✔
- Hosting-typen Gedeeld, Cloud, VPS
- Basis gedeelde functies 1 website, 10GB SSD, 100GB bandbreedte, LiteSpeed Cache, wekelijkse back-ups
- Beginprijs € 0,82
Geadvanceerde optie hostinger
De twee geavanceerde abonnementen bieden onbeperkte bandbreedte. Onbeperkte e-mailaccounts en onbeperkte websites. Enkele extra bonussen, die je niet krijgt bij het Single-abonnement. Zijn onbeperkte subdomeinen en onbeperkte databases. Automatische dagelijkse back-ups. Dit zijn dan ook de enige essentiële functies die het basisabonnement mist, wat betekent dat je handmatig back-ups moet maken of deze service als afzonderlijke add-on moet aanschaffen.
Voor wie is Hostinger
Alles wat een beginner nodig heeft
Het abbonement van Hostinger omvat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Van bronnen tot prestatie bevorderende tools.
Er zijn drie shared hosting abonnementen beschikbaar: Single, Premium en Business. Alle drie werken met het eigen configuratiescherm van Hostinger, hPanel, dat eenvoudige automatische installaties van WordPress en tientallen andere content managementsystemen (CMS) omvat.
Ik meldde me aan voor het basisabonnement met 10 GB schijfruimte, 100 GB bandbreedte, 1 e-mailaccount en ondersteuning voor een enkele website. Dit zijn voldoende bronnen om een zeer respectabele website te kunnen bouwen – je kunt bijvoorbeeld honderden pagina’s en duizenden HD-afbeeldingen hosten. Absoluut genoeg om je teksten, creativiteit, producten, diensten of wat je ook van plan bent te hosten onder de aandacht te brengen.
Functies Hoe Hostinger erin slaagt webhostingservices van de hoogste kwaliteit aan te bieden tegen onverslaanbare prijzen
Al meer dan 10 jaar
Bij Hostinger is het doel eenvoudig: ze streven ernaar de wereld te veranderen door iedereen de mogelijkheid te geven om de kracht van internet te ontsluiten. Dit door de snelste webhostingservices ter wereld te bieden tegen onverslaanbare prijzen.
Sinds ze meer dan tien jaar geleden zijn opgericht, hebben ze deze doelstelling elk jaar gehaald. We zijn nog steeds ongeslagen in het leveren van ‘s werelds goedkoopste webhostingservices.
Hoe doet Hostinger dit?
Je vraagt jezelf misschien af hoe. Een bedrijf met meer dan 29 miljoen klanten in 178 landen. Zo goed kan presteren. Het antwoord is simpel.
Ze hebben het Hostinger-merk opgebouwd, om klanten tot de grootste prioriteit te maken. Zeer betaalbare producten waren daarbij een erg belangrijk. Als bedrijf zijn ze praktisch, innovatief en efficiënt.
Krachtige caching dankzij de LiteSpeed Webserver
LiteSpeed is niet de fysieke metalen server, maar de webserver technologie die Hostinger gebruikt. Het rangschikt consequent als een van de snelste en meest betrouwbare webservers en overtreft de oudere Apache-technologie, die hosts als GoDaddy nog steeds gebruiken.
Wat je kunt doen, en zeker moet doen, is het activeren van de cachefunctie van LiteSpeed, ook wel LSCache genoemd. Klinkt dit te technisch? Het enige dat je hoeft te doen, is de optie ‘Automatic Cache’ inschakelen. Er worden cachekopieën van je pagina’s gemaakt, waardoor de laadtijden voor bezoekers aanzienlijk worden verkort. Statische pagina’s, zoals bedrijfspagina’s en portfolio’s, zullen hier nog meer van profiteren.
Een SSL-certificaat
Wat je ook denkt en je ook verteld is, je hebt een SSL nodig. Waarom? Zonder een SSL-certificaat voor het versleutelen en beveiligen van de data van je bezoekers, breng je niet alleen je project en de veiligheid van je bezoekers in gevaar. Maar je eindigt ook laag in de zoekresultaten van Google.
Tegenwoordig biedt Hostinger een SSL bij al zijn abonnementen
Hosting Nadelen van Hostinger
De gebruikers ervaring deskundigen van Hostinger hebben een fantastische interface en gebruikersreis ontwikkeld. Van aanmelding tot het gebruik en beheer van je hosting.
Het probleem is dat de bedrijfsstrategie van Hostinger erop is gericht dat je constant wordt geimpulsed om te upgraden en extra’s diensten aan te schaffen. Het is verwarrend en soms erg vervelend.
Hoe dan ook, de abonnementen zijn duidelijk ingedeeld en alles waar Hostinger om vraagt bij het aanmelden, is je naam, een e-mailadres en een wachtwoord.
Domeinnaam koppelen
Nadat je het abonnement voor hosting hebt gekocht. Is het tijd om je domein te koppelen. En Wordpress te installeren. Je krijgt de optie voor het automatisch installeren als onderdeel van het aanmeld proces.
Je kan het ook handmatig doen, met behulp van het configuratiescherm. Als je je domeinnaam bij een andere provider koopt, is het eenvoudig om de koppeling te maken.
Naamserver informatie is direct beschikbaar bovenaan de pagina met hostinggegevens, en het enige wat je hoeft te doen, is ze te kopiëren en in je domeinscherm te plakken.
HOSTING Een snelle shared hostingservice
De prestatie van Hostinger zijn geweldig. De Hostinger locaties van de datacentra zijn te vinden in Amerikaanse, Amsterdam, Singapore en Litouwen.
Het testen zelf werd gedaan met behulp van drie tools: GTmetrix PRO, de Sucuri Load Time Tester en het Pro-pakket van Uptime Robot.
Conclusie
De betaalbare shared hosting abonnementen van Hostinger zijn je tijd, geld en overweging waard. De prestaties zijn goed, en hoewel het niet het meest uitgebreide aanbod is, heeft het alles wat je echt nodig hebt.
Moet je ervoor gaan? Als je een blog, een bedrijfspagina, een persoonlijk project of een vergelijkbare kleine tot middelgrote website bouwt, is mijn antwoord een volmondig ja.
Als je een e-commerce winkel of een complexe service, zoals een online cursusportaal wilt bouwen, heb je iets krachtigers nodig dan shared hosting. Het kost je wel een paar duiten, maar Vimexx, Liquid Web en Kinsta zijn beide beter uitgerust voor dergelijke projecten.